ورود به پروفایل

اخبار

...
گفت‌وگوی پالنا با «دکتر محمدرضا امینی‌فرد» رئیس انجمن پاتولوژی و نماینده آزمایشگاهیان در شورای‌عالی نظام پزشکی

🔴 گفت‌وگوی پالنا با «دکتر محمدرضا امینی‌فرد» رئیس انجمن پاتولوژی و نماینده آزمایشگاهیان در شورای‌عالی نظام پزشکی (http://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/XgYr)

🔹 سیستم آزمایشگاهی کشور در شرف فروپاشی است

✅ نقش آزمایشگاه یک نقش ممتاز است که درواقع جایگزینی ندارد. طب امروز وابستگی شدیدی به آزمایشگاه‌ها و یافته‌های آزمایشگاه‌های پاتولوژی و ... دارد و با مباحث جدید باب شده در دنیا تحت عنوان پرسونال مدیسن یا پرسونال پاتولوژی، این وابستگی بیش از پیش شده است. هر نوع خدشه‌ای که در این مسیر به وجود آید، بیمار را دچار خسران کرده و پروسه تشخیص و درمان بیماری‌ها را به طور کلی تحت تاثیر قرار می‌دهد. 

✅ سال‌هاست می‌گوییم که تعرفه‌های حوزه آزمایشگاهی با هزینه‌های آن همخوانی ندارد و در واقع آن چیزی که به عنوان تعرفه اعلام می‌کنند، با قیمت واقعی خدمات که شامل خرید دستگاه‌ها، کیت‌ها، نگهداری آزمایشگاه و تجهیزات و سایر عوامل جنرال دیگر است، تطابق ندارد. در ساختار پزشکی، آزمایشگاه یک کمپلکس مهم است و بعد از بیمارستان، پیچیده‌ترین ساختار، به دلیل تنوع در تجهیزات، کیت‌ها، روش‌ها و ابزارها و تکثر در نیروهای انسانی، متعلق به آزمایشگاه‌هاست. 

✅ تعرفه‌های آزمایشگاهی در سال‌های قبل به درستی دیده نشد و نشانه آن افزایش سنوات ۳۰ درصدی است که به هیچ‌عنوان پاسخ‌گو نیست. از طرفی هشتک اختصاص یافته به آزمایشگاه‌ها، خیلی عجیب و نسبت به سایر کاها و جزء فنی بسیار کمتر است. این وضعیت شرایط بسیار بدی را در حوزه آزمایشگاه، حتی نسبت به حوزه دارو ایجاد کرده است. اگر مردم نتوانند برای تشخیص بیماری‌های خود به آزمایشگاه مراجعه کنند و خدمت مناسب بگیرند، پزشک هم در تشخیص خود دچار مشکل خواهد شد و وضعیت را بغرنج خواهد کرد. 

✅ اولین پیش‌زمینه‌ که در حوزه وظایف دولت است، ارز ترجیحی است که ممکن است فسادزا باشد. حرف ما این است که اگر قرار است به یک‌باره قیمت کیت‌های آزمایشگاهی هفت برابر شود، لوازم آن را به وجود بیاورند. مثلا تعرفه‌ها را واقعی کنند، البته نه از جیب مردم. دولت باید این کار را مرحله‌بندی کرده و در چند مرحله انجام دهد. تعرفه‌گذاری باید به شکل شناور باشد و مرحله به مرحله بالا رود و درنهایت با یک پوشش ۷۰ درصدی بیمه‌ای برای مردم همراه باشد. 

✅ در شرایط فعلی شرکت‌های آزمایشگاهی می‌گویند که به دلیل هفت برابر شدن قیمت‌ها، توان واردات کیت ندارند. به فرض اگر هم کیت وارد کنند، کدام آزمایشگاه می‌تواند آن را تهیه کرده و آزمایش انجام دهد و هفت برابر قیمت از مردم پول بگیرد؟ با کدام تعرفه؟ ما که طبق قانون مجوز افزایش تعرفه نداریم. لذا ضروری به نظر می‌رسد قبل از اینکه سیستم آزمایشگاهی کشور دچار کلاپس شود، زنجیره تشخیصی کشور از بین برود و برای مردم بازار سیاه به وجود بیاید، دولت می‌بایست یک کارگروه تشکیل دهد. 

✅ این یک مشکل صنفی خاص آزمایشگاه‌ها نیست و جامعه پزشکی باید به صورت یک دست وارد میدان شود. چون با مشکلات کنونی آزمایشگاه‌ها، حتما اتاق عمل خوب نخواهیم داشت و آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو و بخش‌های بستری و اورژانس و حتی بخش‌های سرپایی هم به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند. روندهای تشخیصی و درمانی زیر سوال می‌رود و هزینه‌های هنگفت جانی و مالی برای مردم به بار می‌آورد.

✅ اخیرا قرار شده که سازمان هدفمندی یارانه‌ها براساس رقمی که بیمه‌ها اعلام می‌کنند، درصدی را برای آزمایشگاه‌ها واریز کند، اما این یک تجربه ناموفق و یک طرح ناکاراست. از طرفی این رقم اصلا درصد قابل توجهی نیست و آزمایشگاه را نجات نمی‌دهد. وزارت بهداشت نیز این مساله را گردن نگرفت و گفت به ما ربطی ندارد. سازمان هدفمندی یارانه‌ها، همین الان برای اینکه به داروخانه‌ها پول بدهد آنها را بارها می‌چرخاند. لذا این یک تجربه ناموفق و اشتباه است و آزمایشگاه‌ها را ورشکست می‌کند. 

مشروح مصاحبه در پالنا (http://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/XgYr)
@pezeshkanghanon

...
راه‌اندازی جامع کمیته‌های علمی و صنفی پاتولوژی

❇️پیرو اقدامات قبلی انجمن در انجام امور محوله بر اساس چارت تشکیلاتی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و اجرائی همکاران محترم در داخل و خارج از کشور، با توجه به افزایش تعداد همکاران عزیز شاغل در بخش‌های فوق تخصصی کلینیکال پاتولوژی و سرجیکال پاتولوژی و همچنین در راستای افزایش تعاملات بین‌رشته‌ای با متخصصین بالینی در سایر تخصص‌های پزشکی، علاوه بر گروه‌های بزرگ مولکولار پاتولوژی و سیتوژنتیک و درماتوپاتولوژی، بر آن شدیم تا ضمن تکمیل کمیته‌های فوق تخصصی پیشین، در جهت راه‌اندازی تمامی کمیته‌های علمی و صنفی بر مبنای استانداردهای روز دنیا اقدام نماییم. 
جای بسی خوشوقتی است که به استحضار همکاران محترم برسانیم پیرو هماهنگی‌های دبیر شورای سیاست‌گذاری علمی انجمن با اعضا ارجمند کمیته علمی و اساتید محترم، هماهنگی با  دبیر محترم هیأت بورد و هیأت مدیره انجمن علمی آسیب‌شناسی ایران، اساتید ذیل به عنوان مسئول کمیته‌های مربوطه تعیین گردیدند که لازم است از لطف و همکاری ایشان تقدیر و تشکر نماییم. 
 
✅نوروپاتولوژی: دکتر علیرضا صادقی‌پور
✅پاتولوژی بیماری‌های توراکس: دکتر میهن پورعبدالله
✅پاتولوژی بیماری‌های سر و گردن: دکتر مریم لطفی
✅پاتولوژی بیماری‌های بافت نرم و استخوان: دکتر هانا صفار
✅پاتولوژی بیماری‌های اطفال: دکتر مریم کاظمی اقدم
✅پاتولوژی بیماری‌های گوارش و کبد: دکتر فرید آزموده 
✅پاتولوژی بیماری‌های زنان: دکتر فاطمه نیلی
✅پاتولوژی بیماری‌های پستان: دکتر بهناز جهان‌بین
✅نفروپاتولوژی: دکتر میترا مهرآزما
✅اوروپاتولوژی: دکتر پیمان محمدی تربتی
✅سیتوپاتولوژی:دکتر شفیقه عسگری
✅بیوشیمی و ایمونولوژی: دکتر هیوا صفار
✅هماتوپاتولوژی: دکتر سلمی سفیدبخت
✅میکروب‌شناسی: دکتر پگاه باباحیدریان
✅تضمین کیفیت و اعتباربخشی: دکتر مرتضی صدیقی
✅طب انتقال خون: دکتر صدیقه امینی کافی آباد
✅هوش مصنوعی و دیجیتال پاتولوژی: دکتر امیررضا دهقانیان
✅اخلاق پزشکی: دکتر مجیدرضا خلج‌زاده
✅پاتولوژی پزشکی قانونی: دکتر پیام بلوایه
امید است با فعالیت کمیته‌های مزبور و هدایت امور مربوطه، گامی موثر در پیشبرد و ارتقاء سطح دانش و تجربه همکاران محترم پاتولوژیست و سایر تخصص‌های مرتبط، نظام ارائه بهینه خدمات آزمایشگاهی و‌ نظام سلامت برداشته شود.
🔹روابط عمومی انجمن علمی آسیب شناسی و طب آزمایشگاهی ایران🔹