اساسنامه انجمن علمی آسیب شناسی ایران
فصل اول کلیات
ماده ۱ – به استناد مصوبه دویست و شصت و دومین جلسه مورخ ۷/۸/۱۳۷۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی و آئیننامه مربوطه و تصویب کمیسیون موضوع ماده ۴ مصوبه فوق که من بعد به اختصار کمیسیون نامیده میشود انجمن علمی آسیبشناسی ایران براساس مواد آتی تشکیل میگردد که در سطور بعد به اختصار «انجمن» نامیده میشود.
ماده ۲ – انجمن صرفا در زمینه های علمی، تحقیقاتی، تخصصی و فنی مربوطه فعالیت مینماید و اعضای آن به نام انجمن حق فعالیت سیاسی یا وابستگی به احزاب سیاسی را ندارند.
ماده ۳ – انجمن غیرانتفاعی بوده و از تاریخ تصویب کمیسیون و ثبت در اداره ثبت شرکتها دارای شخصیت حقوقی است و رئیس هیأت مدیره آن نماینده قانونی انجمن میباشد.
ماده ۴ – مرکز انجمن در شهر : تهران آدرس : خیابان طالقانی غربی، خیابان شهید عباس سرپرست شمالی، کوچه تبریز، ساختمان شماره ۲ نظام پزشکی، طبقه سوم، شماره ۳۰۶ است و شعب آن میتواند در هر منطقه از کشور تشکیل شود، در ضمن روند تشکیل شعب انجمن طبق مصوبه و با نظر هیأت مدیره انجمن مرکزی و تحت نظارت آنها خواهد بود.
ماده ۵ – انجمن دارای تابعیت ایرانی است.
ماده ۶ – انجمن از تاریخ تصویب این اساسنامه برای مدت نامحدود تشکیل میشود و ملزم به رعایت قوانین جمهوری اسلامی ایران است.
فصل دوم – شرح وظایف و اهداف
ماده ۷ – به منظور نیل به اهداف مذکور در ماده ۲ اساسنامه انجمن، اقدامات و فعالیتهای زیر را بعمل خواهد آورد.
۱-۷- ایجاد ارتباط علمی، فنی، تحقیقاتی، آموزشی و تبادل نظر بین محققان، متخصصان و سایر کارشناسانی که به نحوی در شاخه های گوناگون رشته مرتبط با انجمن فعالیت دارند.
۲-۷- همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و نیز سایر سازمانهایی که به نحوی با فعالیتهای انجمن مرتبط هستند در برنامه ریزی امور آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی
۳-۷- تعامل و همکاری با مراجع ذیصلاح در زمینه بازنگری و ارزشیابی برنامه های آموزشی و بهداشتی درمانی، مؤسسات آموزشی و سطح علمی دانش آموختگان مقاطع مختلف علوم پزشکی
۴-۷- ارائه خدمات آموزشی، علمی، فنی و پژوهشی براساس ضوابط مربوطه
۵-۷- ترغیب و تشویق دانشمندان، پژوهشگران و دانشجویان در پیشبرد فعالیتهای علمی، پژوهشی، آموزشی، بهداشتی و درمانی
۶-۷- تهیه وتدوین و انتشار نشریات علمی، آموزشی
۷-۷- برگزاری گردهماییهای آموزشی و پژوهشی، آموزش مداوم در سطوح ملی و بین المللی با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور
۸-۷- فراهم کردن زمینه مناسب جهت انجام پژوهشهای علمی مرتبط با رشته مربوطه بخصوص از طریق تشویق و ترغیب متخصصین جوان
۹-۷- مشارکت در تشکیل شورای انجمنهای علمی گروه پزشکی ایران و برنامه ریزی امور مرتبط با آن
۱۰-۷- جلب حمایت نهادهای بین المللی برای انجام فعالیتهای علمی، پژوهشی در عرصه ملی و در چارچوب ضوابط جاری کشور
فصل سوم – عضویت
ماده ۸ – عضویت در انجمن به طرق زیر میباشد :
۱-۸- عضویت پیوسته : هیات موسس انجمن و کلیه افرادی که حداقل دارای درجه دکترای تخصصی در یکی از رشته های آسیبشناسی تشریحی، بالینی یا تشریحی و بالینی یا رشته های مرتبط باشند میتواند طبق ضوابط مذکور در این اساسنامه به عضویت انجمن در آیند.
۲-۸- عضویت وابسته : افرادی که حائز شرایط زیر باشند میتوانند به عضویت انجمن درآیند. کلیه کسانی که دارای درجه دکترا (PHD) در یکی از رشتههای وابسته به آسیب شناسی باشند و کلیه افرادی که دارای دکترا در داروسازی ، دامپزشکی ، و تخصص در آزمایشگاهی هستند .
۳-۸- عضویت افتخاری : شخصیتهای ایرانی و خارجی که مقام علمی، فرهنگی و اجتماعی آنان حائز اهمیت خاص باشد و یا در پیشبرد اهداف انجمن کمکهای مؤثر و ارزندهای نموده باشند میتوانند به عضویت افتخاری پذیرفته شوند.
تبصره ۱ : اعضای وابسته میتوانند با احراز شرایط و تصویب هیئت مدیره به عضویت پیوسته برگزیده شوند.
تبصره ۲ : اعضای پیوسته انجمن بایستی شرایط هیئت مؤسس و هیات مدیره مذکور در ماده ۷ آئین نامه تشکیل و شرح وظایف کمیسیون را دارا باشند.
ماده ۹ – هر یک از اعضای انجمن سالانه مبلغی را که میزان آن توسط هیات مدیره تعیین و به تصویب مجمع عمومی خواهد رسید به عنوان حق عضویت پرداخت خواهد کرد.
تبصره ۱ – پرداخت حق عضویت هیچگونه حق و ادعایی را نسبت به دارایی انجمن برای عضو ایجاد نخواهد کرد.
تبصره ۲ – ملاک تعداد اعضای پیوسته هر انجمن تعداد ثبت نام شدگان همان سال خواهد بود و لذا افرادی مجاز به شرکت در انتخابات هیات مدیره هستند که حق عضویت مصوب همان سال را پرداخت نموده و برگ شرکت در جلسه مجمع عمومی و انتخابات را دریافت کرده باشند.
ماده ۱۰ – عضویت در انجمن در یکی از موارد زیر خاتمه مییابد :
۱-۱۰- استعفای کتبی عضو
۲-۱۰- عدم پرداخت حق عضویت سالانه در مهلتی که هیات مدیره تعیین مینماید.
۳-۱۰- زوال یکی از شرایط عضویت و نیز محکومیت قطعی در هیاتهای بدوی و عالی انتظامی سازمان نظام پزشکی به محرومیت موقت یا دائم از اشتغال به حرف پزشکی است.
تبصره ۱ – مدت تعلیق عضویت معادل مدت محرومیت از اشتغال به حرفه پزشکی است.
تبصره ۲ – تصمیم نهایی راجع به عدم پذیرش و نیز خاتمه عضویت پس از اطلاع و تایید هیات نظارت بر عملکرد انجمن براساس موضوع بند ۷ ماده ۳ آیین نامه نحوه تشکیل و شرح وظایف کمیسیون، با هیات مدیره خواهد بود.
فصل چهارم – ارکان انجمن
ماده ۱۱ – انجمن دارای ارکان زیر است :
۱-۱۱- مجمع عمومی
۲-۱۱- هیات مدیره
۳-۱۱- بازرس
الف – مجمع عمومی
ماده ۱۲- مجمع عمومی از گردهمایی اعضای پیوسته انجمن به دو صورت زیر تشکیل میگردد :
۱-۱۲- مجمع عمومی عادی که هر سال یکبار تشکیل میشود و به امورجاری انجمن رسیدگی میکند و نیز میتواند از جهت نوبت و حسب ضرورت زودتر تشکیل گردد.
۲-۱۲- مجمع عمومی فوق العاده که در مواقع ضروری برای انجام اصلاحات لازم در اساسنامه و یا اتخاذ تصمیم در خصوص انحلال انجمن تشکیل میشود و نتیجه تصمیمات آن در خصوص اصلاح و تغییر اساسنامه پس از تصویب کمیسیون قابل اجرا خواهد بود. مجامع عمومی فوق العاده به دعوت هیات مدیره یا بازرس یا یک پنجم ازاعضای پیوسته تشکیل میگردد.
۳-۱۲- اولین جلسه مجمع عمومی عادی با درخواست هیات موسس، پس از موافقت اولیه انجمن از کمیسیون و حداکثر ظرف شش ماه با درج آگهی در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار تشکیل خواهد شد.
تبصره ۱ – جلسات مجمع عمومی عادی و فوقالعاده هریک با حضور حداقل نصف به علاوه یک اعضای پیوسته رسمیت مییابد و در مجامع عمومی فوقالعاده تصمیمات با دو سوم آرا خواهد بود.
تبصره ۲ – چنانچه حدنصاب لازم برای تشکیل جلسات مجمع عمومی عادی و فوقالعاده بدست نیامد به فاصله یک ماه از تاریخ جلسه اولیه نسبت به دعوت مجدد به همان نحو با ذکر نتیجه دعوت قبلی اقدام میشود در این صورت مجمع با هر تعداد از اعضای حاضر تشکیل خواهد شد.
ماده ۱۳- وظایف مجمع عمومی عادی به شرح زیر میباشد :
۱-۱۳- استماع گزارش هیات مدیره و بازرس و رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به گزارش فعالیتهای سالانه انجمن
۲-۱۳- اتخاذ تصمیم نسبت به ترازنامه و بودجه انجمن و میزان حق عضویت
۳-۱۳- انتخاب و یا عزل اعضای هیات مدیره
۴-۱۳- انتخاب یک نفر از اعضا به عنوان بازرس اصلی و یک نفر علی البدل
۵-۱۳- تصویب کلیه آیین نامه ها و ضوابط اجرایی مورد لزوم برای پیشبرد امور انجمن به پشنهاد هیات مدیره
۶-۱۳- تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای انتشار آگهی های انجمن
تبصره – در کلیه جلسات مجامع عمومی نماینده مذکور در تبصره ۱ ماده ۱۰ آیین نامه نحوه تشکیل و شرح وظایف کمیسیون جهت حضور در جلسه دعوت خواهد شد. در صورت عدم حضور نماینده کمیسیون جلسه رسمیت نخواهد یافت.
ب – هیأت مدیره
ماده ۱۴ – اعضای هیأت مدیره مرکب از ۷ نفر است و ۲ نفر به عنوان عضو علی البدل انتخاب میشوند. اعضای مذکور در جلسه مجمع عمومی عادی هر ۳ سال یکبار با رای مخفی از میان اعضای پیوسته انجمن انتخاب خواهند شد و عضویت در هیات مدیره افتخاری است.
تبصره ۱ – افزایش تعداد هیات مدیره با پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی و تائید نهایی کمیسیون خواهد بود.
تبصره ۲ - جلسات هیات مدیره حداقل هر ماه یک بار تشکیل میشود و با حضور دو سوم اعضا رسمیت مییابد و تصمیمات با اکثریت آرا، حاضرین خواهد بود.
ماده ۱۵ – هیات مدیره در اولین جلسه یک نفر رئیس، یک نفر نایب رئیس و یک نفر دبیر و یک نفر خزانه دار با رای کتبی اکثریت اعضای هیات مدیره انتخاب مینماید. در ضمن آیین نامه داخلی هر انجمن در جلسات هیات مدیره مشخص و به تصویب خواهد رسید.
تبصره ۱ – رئیس انجمن و دبیر انجمن بیش از دو دوره متوالی نمیتوانند به سمت یکی از این دو مسئولیت انتخاب شوند.
تبصره ۲ - رئیس هیات مدیره مسئول اداره امورجاری انجمن و مجری کلیه مصوبات هیات مدیره و نماینده قانونی و شخصیت حقوقی انجمن در نزد مراجع مختلف خواهد بود.
تبصره ۳ – کلیه اوراق تعهدآور با امضای رئیس هیئت مدیره و امضای خزانه دار و مهر انجمن و نامه های رسمی اداری با امضای رئیس هیات مدیره و در غیاب او نایب رئیس خواهد بود.
تبصره ۴ – چنانچه هریک از اعضای هیات مدیره ۳ جلسه متوالی و یا ۵ جلسه متناوب بدون دلیل موجه (به تشخیص هیات مدیره) در جلسات شرکت ننماید مستعفی شناخته خواهد شد.
تبصره ۵ – در صورت استعفا و بر کناری و یا فوت هر یک از اعضای هیات مدیره عضو علی البدل برای مابقی دوره عضویت به جانشینی وی تعیین خواهد شد.
ماده ۱۶ – هیات مدیره موظف است ظرف حداکثر چهار ماه پیش از پایان تصدی خود نسبت به فراخوانی مجمع عمومی و انتخاب هیات مدیره جدید با حضور نماینده کمیسیون اقدام و بلافاصله نتایج را همراه با صورتجلسه مجمع عمومی برای بررسی به کمیسیون ارسال نماید.
تبصره – هیات مدیره قبلی تا تائید هیات مدیره جدید از سوی کمیسیون، مسئولیت امور انجمن را برعهده خواهد داشت.
ماده ۱۷ – وظایف و اختیارات هیات مدیره
۱-۱۷- دعوت مجامع عمومی عادی و فوقالعاده
۲-۱۷- اجرای تصمیمات متخذه در مجامع عمومی
۳-۱۷- تشکیل جلسات سخنرانی و گردهمایی های علمی، فنی و پژوهشی با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور
۴-۱۷- تهیه ضوابط و مقررات و آئین نامه های اجرایی
۵-۱۷- تهیه گزارش سالانه فعالیتهای انجمن برای ارائه به مجمع عمومی
۶-۱۷- تهیه ترازنامه و ارائه آن به مجمع عمومی
۷-۱۷- قبول هدایا و کمکهای مالی برای انجمن
۸-۱۷- پیشنهاد اصلاحات و تغییرات در اساسنامه به مجمع عمومی
۹-۱۷- اداره امور انجمن در چارچوب مفاد اساسنامه
۱۰-۱۷- تشکیل کمیته های اجرایی و تخصصی مختلف و تعیین فعالیت و نظارت بر آنها
۱۱-۱۷- انتخاب و معرفی نمایندگان انجمن به مجامع علمی داخلی و خارجی با رعایت قوانین و مقررات کشور
۱۲-۱۷- اقامه دعوی کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و دفاع از دعاوی که علیه انجمن اقامه میشود در تمام مراجع و مراحل دادرسی با حق تعیین وکیل و حق توکیل غیر
۱۳-۱۷- اتخاذ تصمیم نسبت به عضویت انجمن در مجامع داخلی و خارجی با رعایت قوانین و مقررات جاری کشور
۱۴-۱۷- پیشنهاد انحلال انجمن به مجمع عمومی فوق العاده
ج – بازرس
ماده ۱۸- انجمن دارای یک نفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علی البدل خواهد بود که هر ۳ سال یک بار در جلسه مجمع عمومی عادی با رای مخفی از میان اعضای پیوسته انتخاب خواهند شد.
ماده ۱۹ – وظایف بازرس به شرح زیر است :
۱-۱۹- بررسی کلیه اسناد و مدارک مالی انجمن و تهیه گزارش برای ارائه به مجمع عمومی
۲-۱۹- بررسی گزارش سالانه هیات مدیره اعم از مالی و غیرمالی و گزارش از عملکرد انجمن و ارائه به مجمع عمومی
۳-۱۹- گزارش هرگونه تخلف هیات مدیره از مفاد اساسنامه به مجمع عمومی
۴-۱۹- دعوت از مجمع عمومی فوقالعاده در موارد ضروری
ماده ۲۰- شرکت بازرس در جلسات هیات مدیره بدون حق رای مجاز است و در هر زمان میتواند اسناد و دفاتر مالی انجمن را از هیات مدیره مطالبه و مورد بررسی قرار دهد.
ماده ۲۱ – در پایان هر سال مالی ریاست هیات مدیره گزارش فعالیتهای سالانه انجمن و ترازنامه مالی آن را حداقل ۴۵ روز قبل از تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی سالانه برای تائید در اختیار بازرس قرار خواهد داد.
فصل پنجم – منابع مالی انجمن
ماده ۲۲ – منابع مالی انجمن عبارت است از :
۱-۲۲- حق عضویت اعضا
۲-۲۲- از محل هدایا و کمکها
۳-۲۲- درآمد حاصل از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی فنی و انتشاراتی
۴-۲۲- حمایتهای مالی وزارت بهداشت
فصل ششم – موارد انحلال انجمن
ماده ۲۳ – در صورت درخواست هیات مدیره یا بازرس و یا اعضای پیوسته و تصویب مجمع عمومی فوق العاده به هر دلیل انجمن منحل میگردد.
ماده ۲۴ – مجمع عمومی فوقالعاده که تصمیم به انحلال انجمن میگیرد در همان جلسه نسبت به انتخاب هیات تسویه و تعیین مدت ماموریت آن اقدام خواهد کرد.
ماده ۲۵ – هیات تسویه در جلسات سالیانه مجمع عمومی فوقالعاده انجمن گزارش اقدامات خود را ارائه مینماید. ختم عملیات تسویه باید به تصویب مجمع عمومی فوقالعاده برسد و در روزنامه رسمی و یکی از جراید کثیرالانتشار آگهی شود و مراتب به کمیسیون اعلام گردد.
تبصره : باقیمانده دارایی های انجمن پس از وضع دیون و مخارج و تصویب هیات تسویه و نیز اطلاع کمیسیون به یکی از مؤسسات آموزشی تحقیقاتی کشور اهدا خواهد شد.
ماده ۲۶ –این اساسنامه مشتمل بر شش فصل و ۲۵ بیست و پنج ماده و ۱۸ هیجده تبصره در تاریخ ۳۰/۹/۸۴ به تصویب مجمع عمومی مؤسس رسید.